FMEA

DataLyzer® FMEA

productpage-FMEA-bg.pngFlere og flere virksomheder bruger FMEA som et vigtigt element i deres løbende forbedringer. FMEA, kontrolplaner og SPC har en logisk sammenhæng. Med FMEA risikoanalyse forbedres produkter og processer. DataLyzer FMEA software er et modul, hvor alle data er integreret i DataLyzer databasen. Det giver mulighed for at udveksle SPC og FMEA / Kontrol Planning oplysninger mellem de forskellige medarbejdere. Det understøtter kravet om, at FMEA-og kontrolplaner er levende dokumenter.

Trial & Buy

Kontakt os for support under evalueringen af DataLyzer FMEA software.

Tilmeld til gratis webinar Tilmeld til gratis demoversion Anmod om et tilbud

Introduktion

Nedenstående film giver dig en hurtig introduktion til, hvordan DataLyzer FMEA software passer ind i den avancerede kvalitets- planlægningsproces (APQP) og forklarer de vigtigste funktioner i programmet.

DataLyzer FMEA

DataLyzer FMEA Software indeholder

DataLyzer® FMEA software er et af modulerne i DataLyzer softwarepakken. DataLyzer FMEA software kan fungere som stand-alone eller linkes til DataLyzer Spectrum SPC-modulet. Programmet følger nøje metoden i TS16949. Tilgængelige funktionaliteter:

 • Generelt
  DataLyzer FMEA er som alle DataLyzer moduler til rådighed på flere sprog og kan hurtigt tilpasses til nye sprog. Virksomheder har ofte allerede arbejdet med FMEAer i Excel. For at lette opstarten af DataLyzer FMEA kan Excel FMEAer importeres.
 • Opsætning
  Under opsætningen kan brugere tilføje beskrivelser og standardtekster til FMEAen og kontrolplanen. Tabeller over alvorlighedsgrad, sandsynlighed og styringseffektivitet etableres. Dette forarbejde garanterer konsistens og sparer tid, når du gennemfører FMEAen. Alarmniveauer for RPN eller SOD eller alvorlighedsgraden kan også defineres.
 • FMEA/Kontrolplan
  De indtastede data vises som “Hvad man ser, er hvad man får.” Derfor brugerne løbende følge udviklingen af FMEA / kontrolplan på skærmen. Softwaren følger automatisk den krævede struktur, så brugerne ikke skal bruge tid på at formatere celler og strukturere FMEAen. DataLyzer® understøtter sammenkædning af standard FMEAer og kontrolplaner. Når en ny FMEA skal oprettes, kan brugerne blot anvende en standard FMEA / kontrolplan, hvilket reducerer mængden af arbejdet med at oprette FMEAen betydeligt. Systemet understøtter hurtig opsætning af FMEAen. Du kan kopiere celler eller strukturer, du kan trække og slippe celler til andre steder i dokumentet etc. Brugergrænsefladen er designet, så en FMEA / kontrolplan kan oprettes hurtigt (genvejstaster, træk og slip, kopiere funktioner både i og mellem FMEA / kontrolplan, hyperlinks). Valideringsregler kan anvendes til at sikre at korrekte regler anvendes. Dette er specielt vigtigt for auditorer.

I grafen til højre kan du se et eksempel på en FMEA, hvor specifikke indstillinger er aktive.

 • At finde årsagen
  For at hjælpe brugerne med at finde den egentlige årsag er “5 Why” og Ishikawa fiskebensanalyse integreret i FMEA. Årsagen til fejlmuligheden kan undersøges med disse værktøjer, som er lagret i DataLyzer FMEA software.
 • Kontrolplanen 
  Kontrolplanen kan knyttes til FMEA. De foruddefinerede tabeller for kontrolplanen kan fremskynde indtastning af data proces. Kontrolplanen kan vises sammen med et SPC diagram for at sikre SPC og FMEA / kontrolplan er integrerede. Det er muligt at lave en kontrolplan på engelsk for kunder og udskrive kontrolplan på dansk eller et andet sprog for operatører i produktionen.
 • Åbne tiltag
  Uafsluttede tiltag in alle FMEAerne vises i en rapport over åbne tiltag. Fra denne rapport har du direkte adgang til den relevante FMEA.
 • Fleksibilitet og specielle brugerkrav
  Softwaren er udviklet til at understøtte brugerne i udarbejdelsen af FMEA og kontrolplan. Det kræver fleksibilitet, fordi kundens behov kan være forskellige. Det er for eksempel nemt at tilføje kolonner baseret på kundens specifikke krav. At tilføje en klassifikationskolonne er også nemt. Du kan definere skabeloner, du kan helt styre adgangsrettigheder og dokumenttilladelse til dokumenter i FMEA / kontrolplan mv.

 

Efter implementeringen af DataLyzer FMEA software vil du typisk kunne:

 

 • Få reduceret tiden til forberedelsen og opsætningen af FMEAen og kontrolplanen.
 • Få en korrekt registrering af viden ved hjælp af den strukturerede opsætning for både standard og specifikke FMEAer og kontrolplaner.
 • Få en bedre opfølgning på besluttede tiltag.
 • Give dine kunder et professionelt indtryk.
 • Have færre problemer i forbindelse med eksterne audits.
 • Bruge tiden på forbedringer og ikke på FMEA systemet.
Se brochure

Du kan downloade brochuren her

I sektionen “white papers” kan du finde en række artikler om det at implementere FMEA.

FMEA and Control plan software

Når du tilmelder dig et gratis webinar, søg efter FMEA for at finde de relevante webinars

Hvorfor bruge DataLyzer FMEA software i stedet for Excel

 

 • ISO TS16949 har meget strenge krav til FMEA layout’et. Et par eksempler: En potentiel fejl kan have flere konsekvenser, men kun én alvorlighed og igen flere fejlårsager. Feltet ansvar / slutdato vises som ét felt, men er faktisk 2 felter: Felt 1 er en af den ansvarlige medarbejder, felt 2 er den dato, som den overholdes. Hvis du vil oprette det korrekte format i Excel, tager det lang tid og meget arbejde. DataLyzer FMEA garanterer, at brugeren følger det krævede format. Layoutet justeres altid automatisk, mens du skriver. For yderligere forklaring, klik på ”Se video” nedenfor.
 • Kopiering og flytning af dele af strukturen er ikke muligt i Excel, fordi du kun kan kopiere eller flytte rækker. Excel-regnearket understøtter ikke den underliggende FMEA struktur.
 • Gældende FMEAer og kontrolplaner er synlige, men ældre versioner skal også gemmes. Versionsstyringen skal ske på en korrekt måde, og det kræver meget at udvikle dette i Excel. I DataLyzer kan vi aktivere valideringsregler, så FMEAen er korrekt, før den frigives.
 • Hvis du bruger standard FMEAer til standardprocesser og adopterer disse standard FMEAer i kundespecifikke FMEAer, kan du spare meget tid. Dette kan sættes op i Excel, men det er ikke nemt.
 • Åbne tiltag i FMEAer styres på en på en liste. Listen kan udskrives sorteret efter slutdatoen.
 • Kontrolplaner er standardiserede og kan oversættes automatisk før udskrivning.
 • Sproget i FMEA kan ændres, så du kan se oplysningerne på dit lokale sprog

Excel filer kan importeres ind i DataLyzer FMEA.

Se også: Excel the right tool for FMEA ?

Training

DataLyzer FMEA software er et meget intuitivt program. Det kræver ikke megen oplæring. Ud over manualen findes der også en række videoer, som forklarer programmet. For at se videoen om, hvordan man taster ind og ændrer i DataLyzer FMEAer, klik på “Se video”.

Se video

I menuen under træning kan du finde mere om de FMEA træningsmuligheder vi tilbyder.