Hvorfor vælge

Implementering af SPC

Værktøjerne SPC,  Six Sigma og  OEE giver erfaringsmæssigt gode resultater i form af bedre kvalitet, øget produktivitet og dermed også en forbedret bundlinje. For at opnå dette er det vigtigt at implementeringen af gøres rigtigt og understøttes af det rigtige software.

Organisering af SPC

Forskellige afdelinger deler ansvaret for en effektiv gennemførelse af SPC og OEE. Produktion er ansvarlig for at holde processerne i kontrol og den tekniske afdeling er sammen med vedligeholdelsesafdelingen ansvarlige for at forbedre kapaciteten og tilgængeligheden af udstyret. Også kvalitetsafdelingen er ofte involveret. Ledelsens engagement er afgørende for at sætte mål og drive forbedringsproces. Implementeringen af SPC og OEE kræver langsigtet engagement. Det er et fælles ansvar at gøre SPC implementering til en succes.

Implementation

Det kræver SPC ekspertise at gennemføre SPC. Under gennemførelsen skal du også tage fat emner som Gage R & R, kalibrering, FMEA, kontrolplaner, undersøgelser proceskapacitet, ude af kontrol handlingsplaner, eksperimenterende design og statistik. Du er nødt til at træffe beslutninger om den bedste måde at opbygge datamodelen for dine processer. Hvis du f. eks. har en proces med forskellige produkter på en produktionslinje eller parallelle processer, er du nødt til at træffe beslutninger om, hvordan du laver kontrolkort, som giver dig det bedste resultat, og som samtidig er brugervenlige under indtastning af data. Under implementeringen skridt skal den viden også videregives til personer, der bruger SPC.

En af grundene til at vælge DataLyzer er, at vi kan gennemføre hele systemet inden for en uge. En typisk SPC implementering tager 2-3 dage, hvis strukturen er på plads og data er tilgængelige. Implementering af OEE software tager yderligere 2 dage afhængig af maskinens forbindelser.

Valg af software

Der findes mange forskellige software programmer lige fra Excel add-ons, statistiske programmer, integrerede maskinkomponenter til ERP systemer med SPC eller OEE  funktioner. Når du vælger SPC/OEE software er det vigtigt at overveje:

 • Hvilke funktioner kræves?
 • Har software leverandøren erfaring inden for din branche?
 • Kan software leverandøren støtte dig i implementeringen af SPC og OEE?
 • Kan softwaren understøttes på alle lokationer på det lokale sprog?

Hvor meget skal SPC softwaren integreres i vores øvrige IT system?

 • Databasetype (Access, SQL eller Oracle)
 • Hardwaretype (Windows, Terminalserver, Citrix, Web-baseret)
 • Integration med eksterne anlæg eller software (Måleudstyr, OPC servere, kameraer, sensorer, ERP systemer, mobiltelefoner etc)
 • Hvad er totalomkostningen for implementeringen (software, support, tilpasninger)?

Hvorfor vælge DataLyzer ?

DataLyzer er blevet solgt i mere end 30 år. Vi har ekspertisen til at kunne svare på stort set alle spørgsmål inden for SPC, OEE og FMEA. Vores dygtige instruktører kan assistere med råd og vejledning under implementeringen.

Argumenterne for at købe DataLyzer software omfatter:

 • DataLyzer er den eneste leverandør af SPC software, som tilbyder FMEA, Gage Management, SPC og OEE som en integreret løsning
 • DataLyzer er repræsenteret i hele verden med kontorer i Asien, Europa og USA.
 • Programmering udføres i alle kontorer, so vi kan yde support 24/7 på mere end 18 software-sprog
 • DataLyzers kunder er både små virksomheder og store internationale koncerner med mere end 10.000 automatiserede processer forbundet til databasen
 • DataLyzer tilbyder meget konkurrencedygtige priser

Vi lægger stor vægt på at kunne tilbyde dig værdi for pengene. For at fastholde dette mål udvikler vi hele tiden vores produkter, vores medarbejdere og forhandlernetværk, så vi kan tilbyde dig den bedste løsning under dine lokale forhold.